Programok a Magyar Fürdőkultúra napján

Szechenyi-furdo-magyar-furdokultura-napja

Október 10-én, a Magyar Fürdőkultúra Napján, mint minden évben, most is számos hazai fürdő különleges programokkal és kedvezményekkel készül az ünnep alkalmából. 

Az idei kiemelt tematika a szaunázás és szaunakultúra népszerűsítése lesz, de szerepel vízi zumba óra, csúszdaverseny és éjszakai fürdőzés is a programkínálatban. 

Minden év októberének második szombatján rendezi meg a Magyar Fürdőkultúra Napját a Fürdőszövetség, melynek idei célja, hogy felhívják a figyelmet a szaunázás helyes folyamatára, megismertessék a szaunázás történetét és a szaunázás higiéniájának fontosságát. Az ünnephez a hazai fürdők saját programjaikkal és kedvezményeikkel csatlakozhattak, legtöbben a témához kapcsolódóan különleges szauna felöntésekkel, szaunaszeánszokkal várják a látogatókat, nagyközönség és az iskolák részére is tart előadásokat a témához kapcsolódóan vagy szervez idegenvezetést a fürdőkben.

Az idei évben  47 hazai fürdőben válogathatunk a vízhez, fürdőkhöz kapcsolódó program közül. 

Ízelítőül: Ingyenes szaunaszeánszokat és szaunázási lehetőséget biztosítanak többek között a Gyulán, Sárváron, Harkányban, Siófokon, Mezőtúron, Karcagon, Zalaegerszegen és Siklóson. Lesz aqua fitness, zumba vagy más fittness óra Zalakaroson, Mórahalmon, Bükfürdőn, Igalon, Százhalombattán.

Egészségmegőrző programokon és szaunázásról szóló ismeretterjesztő előadásokon vehetünk részt Budapest Gyógyfürdőinek szervezésében a fővárosban, Algyőn - itt szaunatörténeti kiállítás lesz, Hévízen gyógyvizes szaunafelöntés és a középkori fürdőéletről szóló előadás is lesz, Mezőtúron tanácsadást szerveznek. 

Forrás: itthon.hu