Legjobb európai turisztikai videó a magyar imázsfilm

Think-hungary-more-than-expected

A „Hungary – More than expected" című imázsfilm az ENSZ turisztikai világszervezetének 21. közgyűlése alkalmából meghirdetett verseny európai díját nyerte el.

51 videó indult a rangos megmérettetésen, melyre a UNWTO Európai Regionális Tanácsának felhívására nevezte be az MT Zrt. 2013-ban forgatott imázsfilmjét. A nyerteseket régiónként választotta ki a szakmai zsűri, így a győzelemmel hazánk bemutatkozó filmje lett Európa legjobbja.

A díjat a kolumbiai Medellínben tartott közgyűlésen részt vevő dr. Gyenizse Dorottya, az NGM Turisztikai és Vendéglátó-ipari Főosztályának főosztályvezetője vette át.

A díjazott imázsfilm koncepciójának kialakításakor az alkotók arra törekedtek, hogy a hagyományos gulyás-csárda-paprikás mellé más asszociációkat is társítsanak hazánkhoz, szem előtt tartva a fiatalabb korosztály számára vonzó szórakozási és kikapcsolódási lehetőségeket is. A „Think Hungary – More than expected" szlogennel tehát arra kívánják felhívni a figyelmet, hogy Magyarország sokkal több, mint amire emlékeztek, amit sejtettek, amire számítottak. A cél Magyarország kiemelt és a külföldiek számára legvonzóbb turisztikai termékeinek – Budapest, Balaton, konferencia- és egészségturizmus – bemutatása volt.